Подробности за услугата

ЕЕГ-биофийдбек Невротренинг

ЕЕГ-биофийдбек Невротренинг

ЕЕГ биофийдбек Невротренинг терапия в Пловдив

ЕЕГ-биофийдбек (Невротренинг) е научно доказан метод за измерване на мозъчна активност (Централна нервна система) и даване на трениращия обратната връзка от нея с цел промяна на базата на учене.

На главата на клиента се закрепват от 2 до 16 електрода. Поставя се допълнително електроди на ушите. Те се закрепват  чрез използване на специална паста. Електродите регистрират сигнал (електрически потенциал от активността на мозъка), които се обработва от специализиран софтуер. Обработена информация веднага се появява на 2 монитора – за невротерапевна и клиента под две различни визуализации. На монитора на терапевта се появяват графики показващи моменти количествени и качествени анализи на работата на мозъка на клиента. Диагностициране дава основание за избор на протокол за тренинг, с които ще справия клиента. Клиент по същото време вижда своито състояние (начина на работа на него мозък) като видео-визуализация.

За кого е предназначен невротренингът?

  • За абсолютно здрави хора

Преди всички онези, които изпитват необходимост постоянно да се усъвършенстват – мениджъри, шефове на големи компании, лекари, спортисти, юристи, шофьори и други. Въобще хора, живеещи в голямо напрежение, на които им се налага да взимат бързи и точни решения, да са в пълна готовност и концентрация по всяко време. И също така за хора, които искат да намалят напрежението си, да контролират емоциите си, да живеят по-здравословно и пълноценно. Прилага се при бърнаут (burnput) ефекта.

С помощта на невротерапията се подобрява значително имунитетът ни, започваме да контролираме по-добре емоциите си, да постигаме по-добри резултати в професионалния и личния си живот, а също така и в спорта. След 15 сеанса ЕЕГ биофидбек човек наистина се чувства по-весел и по-щастлив. Този метод е нещо като фитнес за мозъка! Като модерен масаж на… мозъка! Както тялото се чувства по-добре, ако спортуваме редовно, така и мозъкът ни би се чувствал по-добре, ако го „раздвижваме“ с помощта на ЕЕГ биофидбек.

  • За деца

Невротренингът може да се прилага и на деца над 3-годишна възраст. В кабинетите по ЕЕГ биофидбек могат да се срещнат деца с училищни проблеми (невъзможност за концентрация, хиперактивност, липса на мотивация за учене и други подобни). В тези случаи невротренингът помага на децата да усъвършенстват уменията си за концентрация, да са по-спокойни и тушира агресията им. По света този метод се прилага често и при деца с говорни проблеми, тикове, а даже и при аутисти. Предлага се и като помощна терапия при работата с деца с епилепсия, детска церебрална парализа и други.

  • За болни

Невротренингът дава добри резултати като помощна терапия и при работа с хора в депресии, с различни фобии и паники. Освен това повлиява добре булимия и анорексия и зависимости като алкохолизъм и наркомания. Прилага се като спомагателен метод при рехабилитация след инсулти или мозъчни травми.

Цени за ЕЕГ Невротренинг

Първична консултация: 70 лв. Индивидуална терапевтична сесия: 60 лв. Времетраене: 60 мин.

Запиши час    ЕЕГ-биофийдбек Невротренинг