Подробности за услугата

Творчество

Развиване на творчески умения и креативност в Пловдив

Изкуството е универсален език, който е разбираем и достъпен още от най-ранна детска възраст. Дори и малките бебета реагират на контрасти в светлината и цветовете. Те въздействат на възприятията на децата емоционално, умствено, духовно и физиологично. Рисуването позволява на децата да изразят своята креативност и да се забавляват. Освен приятното изживяване и релаксация, рисуването помага да разберем какво се крие в детската душа.

 • Облекчаване на стреса 

Рисуването действа успокояващо на детето и осигурява лесен път за освобождаване от чувството на тъга, отхвърляне, болка, гняв и страх. Тези чувства често остават незабелязани от родители и  са категоризирани като поведенчески нарушения, тъй като децата и тийнейджърите са склонни да прикриват своята уязвимост.

 • Самочувствие
  Децата имат нужда да работят с други деца и възрастни, като в същото време те се учат да рисуват. Това взаимодействие ще засили доверието им и ще им даде социални умения, увереност, които да им помогнат в други аспекти на живота.
 • Неизказани емоции
  Рисуването, както и изкуството като цяло, предоставя на децата възможност да изразят техните най-съкровени мисли, страхове, чувства и емоции в безопасна среда. Всяко произведение на изкуството кара детето да разкаже една история, да улови даден момент (или моменти) във физически, емоционален или психологически план. Терапевтите често използват произведения на изкуството като начин да надникнат в света на детето.
 • Арт терапията
  Арт терапията е безопасен, неангажиращ начин да се помогне на детето да сподели своите преживявания. Рисунка или картина позволява на детето да изрази чувствата си, без да са напълно развити вербално-комуникативните умения. Изкуството е много естествено средство за изразяване на децата. Те го правят спонтанно.
 • Развиване на критично мислене
  Изкуството не е само емоция, то е и мислене. Когато детето рисува, то следи работата си, оценява я и я анализира. По този начин то е в състояние да разпознава своите достойнства и недостатъци. Детето гледа на работата си с критично око и по този начин е в състояние да види различни гледни точки. Това по-високо ниво на мислене му помага и му служи както в училище, така и в игрите.
 • Рисуването като физиология
  Творческите дейности, сред които е и рисуването, помагат на мозъка да се развива. Дясната част на мозъка се използва за емоционални и творчески отговори, а лявата страна на мозъка се фокусира върху аналитичните процеси и логика. Когато детето рисува, и двете страни на мозъка му са ангажирани. По този начин се укрепват връзките между двете полукълба. Това помага за постигането на пълния потенциал от възможности.
 • Насърчаване на творческото мислене
  Децата, които рисуват, се научават да мислят с отворен ум и да подхождат в житейските ситуации творчески. Те свикват да изразяват себе си по-дълбоко чрез изкуството си и думите си. Те са в състояние да вземат поуки чрез изкуството и на по-късен етап да прилагат тези умения към нови ситуации.

Цени за Творчество и креативност

Индивидуално посещение: 30 лв. Групово посещение: 20 лв.

Запиши часhttps://therapycenter.bg/wp-content/uploads/2019/01/activity-art-art-class-730807-300x200.jpg